zaterdag 27 april 2013

Kweektunnel


Ik ben nog niet klaar met omspitten, als ik positief wil blijven dan zeg ik: 'het vordert'. Maar ondertussen ben ik op de stukjes die wel al klaar zijn begonnen met poten en zaaien. Dat vind ik de veel leukere kant van het hebben van een tuintje en bovendien kan het wel juni zijn voor ik alles klaar heb.
Dus ik heb er plantuitjes (boven op de grond zetten en even stevig aandraaien) en aardappels(met de ogen naar beneden) gepoot, Vorig jaar had ik Frieslanders. Die hadden ze niet bij de Welkoop dus dit jaar worden het Donald's Het deed mij denken aan Donald Duck en daarom heb ik ze meegenomen maar nu ik dit opschrijf krijg ik ook associaties met een verschrikkelijke hamburgerketen.
Last but not least heb ik voor het eerst een kweektunnel opgezet. Het was even hannesen met pvc buizen en grote stukken plastic maar hij staat er nu dan toch. Ik heb er diverse slasoorten, postelein, raapstelen en rode biet in gezaaid en daarna het plastic goed strak getrokken en de randen verzwaard met modder (tip van een medetuinder). Ik ben heel benieuwd....

2 opmerkingen:

 1. Hoi Gerda, succes met je Mcdonalds aardappels ;-) Ik heb dit jaar Frieslanders. Waren die lekker bij jou vorig jaar?

  Groetjes,
  Kees de Boon
  deboon.blogspot.nl
  twitter @keesdeboon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, Kees, die deden het super goed, een mooie, beetje stevige, goudgele aardappel en bovendien een vroeg ras. Ik vond het jammer dat ze er niet waren. Maar misschien bevalt me de McDonald aardappel ook :-)

  BeantwoordenVerwijderen