maandag 22 april 2013

Mijn aart(d)svijand


Vorig jaar is mijn tuintje gefreesd Mede tuinders die mij zagen ploeteren, boden aan mijn lapje grond onder handen te nemen met een soort veredelde grasmaaier die ongeveer het zelfde doet alleen dan in de grond. Hij woelt de hele grond om en al het aanwezige onkruid wordt verhakseld
Het resultaat: een prachtige zwarte en losse grond. Maar dit jaar heb ik gemerkt dat dat wel een korte termijn gedachte is, want mijn tuin staat vol met kweek. En wat is het probleem met kweekgras? Nou, dat elk stukje wortel in staat is om opnieuw uit te groeien tot een nieuw stuk gras. Dus als je een tuin met veel kweek freest dan snij je alle wortels aan gort en woel je om. De perfecte basis om het jaar daarop de tuin helemaal over te nemen. Nou, daar probeer ik een stokje voor te steken. Ik woel de grond handmatig om en vervolgens loop ik de grond na op stengels; er zijn er echt heel erg veel...het gaat niet hard, dat omploegen.

3 opmerkingen:

 1. Een hele klus maar wel goed dat je het zo grondig aanpakt. Heel veel succes en hopelijk staan de eerste groenten snel op een mooi stuk grond.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeker een hele klus. Wat ik doe is de grond loswoelen met een drietand en daarna met een hark het losse spul bij elkaar harken. Zo heb je niet alles te pakken, maar wel 90%. Uiteindelijk zul je overwinnen! Luctor et Emergo ;-)

  Groetjes,
  Kees de Boon
  twitter @keesdeboon
  deboon.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor je leuke reactie. Gisteravond, toen ik weer aan het ploeteren was in mijn tuin heb ik veel aan je uitspraak 'Luctor et Emergo' gedacht. Eigenlijk streef ik naar Vene Vidi Vici. Een drietand heb ik niet in mijn bezit maar er is vast wel een aardige buurman die mij er een wil lenen. Ik ga het zeker proberen.
  Ook succes met je eigen tuin!
  Gerda

  BeantwoordenVerwijderen