dinsdag 7 mei 2013

Borage


Tante Lydie woonde in Duitsland, vlakbij Frankfuht am Mein en als kind gingen we elk jaar tijdens de zomervakantie, als we onderweg waren naar Oostenrijk of Zwitserland, bij haar langs.
Bij haar langs gaan was altijd een hele belevenis en allerlei goede herinneringen komen in mij op over de binnenplaats, de honden, de kippen, Unkel Wilhelm, kersenbomen maar vooral aan eten. Veel en heerlijk eten vooral haar sla was altijd een groot succes. Daarin zat een geheim ingrediĆ«nt wat wij niet kende: borage of komkommerkruid. Later toen wij wel in het bezit waren van een plantje werd 'sla van Tante Lydie' een gevleugelde uitspraak.
Het is werkelijk betoverend; snij 2 blaadjes fijn en meng door de dressing. Sla. altijd al lekker, wordt een feestmaal! En als de plant bloeit komen er hele mooie blauwe bloemetjes aan die ook eetbaar zijn en heel decoratief. Ik kan het iedereen aanraden!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten