maandag 14 mei 2012

Rabarber/aardbeien crumbleHet aardbeienveldje staat er bovenverwachting goed bij. Als al die bloemen aardbeien worden dan kunnen we ons ongans eten. Maar kijk, ook de rabarberplant (die van helemaal achteraan bij de compost hoop) komt tot leven. Daar zie ik een mooi een - tweetje in.
Ik ben alvast aan het uitproberen geslagen met op de markt gekochte spullen. De crumble komt uit 'Jamie's dinners' van Jamie Oliver. Als (machtig) toetje is het heerlijk (vind ik, niet iedereen bij ons deelt die mening) maar 's middags bij een kopje thee smaakt het ook prima!

Rabarber/aardbeiencrumble voor 8 personen:

Allereerst de rabarbermoes:
1 kg rabarber
+/-125 g suiker
250 g aardbeien

De rabarber wassen en de bovenste stukjes waar het blad aan zit en de witte stukjes aan de onderkant verwijderen. Jonge rabarber hoef je niet te schillen, anders met een dunschiller de buitenkant er af halen. De stelen in kleine stukjes snijden en met aanhangend water 10 minuten laten koken.
Ondertussen de aardbeien wassen, de kroontjes verwijderen en door de midden snijden. De laatste 2 minuten de aardbeien meekoken. De suiker toevoegen en even proeven of het zoet genoeg is. Doe het mengsel in een vuurvaste schaal.

De crumble:
225 g bloem
90 g suiker
snufje zout.

Wrijf met je vingertoppen alles door elkaar tot het 'klontert'. Strooi het mengsel over het fruit en bak de crumble in 15 tot 20 minuten in een op 180 C voorverwarmde oven tot de bovenkant krokant is.
Zowel warm als koud lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten